Startzondag terugblik

Vorige week zondag was het startzondag. Wat een mooie start van het seizoen! We werden gezegend met prachtig weer. Na een croissantje startten we de startdienst in de kerk met enkele liederen, gebed en de bijbellezing (Lucas 14: 16-24). Daarna gingen de groepen uiteen. Voor de kinderen van de basisschool was er een vossenjacht; zij gingen op zoek naar o.a. Johannes de Doper, Goliath, Bartimeus, en andere bijbelse figuren. De andere gemeenteleden namen deel aan de beleveniswandeling of, wanneer men niet zo goed ter been was, het tafelgesprek. Tijdens de wandeling stond de bijbellezing centraal en aan de hand van bezinnings- en gespreksvragen hebben we daar met elkaar al wandelend over gesproken. Aan tafel werden dezelfde vragen behandeld. Na de wandeling wachtte er koffie/thee met zelfbakken taarten, koeken en cakes. Nadat de laatste groep terug was hebben we de viering afgesloten met de zegen en een zegenlied. Na afloop was er nog een borrel met lekkere hapjes en veel en enthousiast napraten.

Foto startzondag

Na de wandeling kwamen er veel positieve reacties. Enkele ervan wil ik graag met jullie delen:

  • Een bijzondere ervaring en een mooie zinvolle wandeling. Door met elkaar in gesprek te zijn over een Bijbelverhaal kom je tot mooie gesprekken.
  • Ik zou het wel vaker willen doen.
  • Je leert elkaar meer kennen dus goed voor gemeente opbouw.
  • Heel bijzonder om zo met elkaar het geloof te delen.
  • Al lopende is het zo veel makkelijker om van gedachten te wisselen en je gevoelens te uiten.
  • Je staat langer en dieper stil bij het Bijbelverhaal dan tijdens een reguliere dienst als het alleen op luisteren aankomt.
  • Een opdracht in stilte doet wel iets met je. Het is goed geweest.

Kortom: een goede start van het seizoen! Mogen we dit vasthouden en zo dit seizoen met elkaar op pad gaan in de voetsporen van Jezus.

Hartelijke groet,

Jan-Peter Molenaar