Diaconale collecte 12 mei 2019

De diaconale collecte van 12 mei is bestemd voor Pastoraal Diaconaal Centrum De Herberg. PDC de Herberg is een christelijke leefgemeenschap en  non-profit organisatie gevestigdop Landgoed De Pietersberg.

Een park met statig landhuis aan de rand van Oosterbeek bij Arnhem. Aan de ene kant omgeven door imposante bomen, aan de andere zijde een glooiend grasveld met een wijde blik op de Betuwe. Op loopafstand ligt het pittoreske dorp met prachtige landgoederen. Een ideale plek om te vertoeven. Een schitterende locatie om een pas op de plaats te maken

In 1993 opende het Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg haar deuren op dit landgoed. Een huis om op verhaal te komen. Mensen vinden in dit huis beschutting tegen de stormen die hun leven teisteren en de slagregens die de grond onder hun voeten dreigen weg te spoelen. Ze krijgen weer oog voor de tekenen van Gods liefde en (her)vinden het evenwicht in het leven. Anderen komen een aantal dagen voor retraite (midweek) om zich te bezinnen op geloofs- en levensvragen.

De Herberg maakt onderscheid tussen Herberggasten en retraitegasten. Herberggasten volgen een dagprogramma in de groep. Retraitegasten hebben een individueel programma. Daarnaast biedt de Herberg specifieke themaweken aan. Voor het hele aanbod en meer informatie: zie de website https://pdcdeherberg.nl/.

De Herberg is voor de exploitatie afhankelijk van giften van diaconieën, particulieren en andere donateurs. De collecte voor De Herberg wordt door de diaconie van harte bij u aanbevolen.