Nacht zonder dak brengt maar liefst ruim 2000 euro op!

Het Nacht zonder Dak evenement heeft ruim 2000 euro opgebracht. Het streefbedrag was 1000 euro. Bij het schrijven van dit bericht is de laatste collecte in de kerkdienst nog niet meegeteld. 15 jongeren hebben zich ingezet om sponsors te zoeken en acties gedaan. Er werd overnacht in zelfgebouwde krotjes van karton en plastic, er werd een presentatie gegeven door Paul Smit van Tear. Daarin werd verteld over de leefomstandigheden van straatkinderen. Dat maakte erg veel indruk. De andere ochtend was er een ochtendgebed. De diaconie had een bijzonder ontbijt geregeld onder de brug in Zwammerdam, en daarna was het tijd voor de TOP2000 kerkdienst. Job van der Hulst had in zijn ééntje ruim 200 euro opgehaald. Het mooiste krotje werd gemaakt door Sophie Burggraaf. Bijzonder verrast waren we door Plakband die hun vergoeding voor het spelen in de dienst spontaan aanbood voor de bestrijding van armoede onder straatjongeren!

Al met al een bijzonder geslaagde actie die we nog lang zullen onthouden. Alle deelnemers, sponsors, gevers, helpers, nachtwachten enz. bedankt!! Wellicht organiseren we dit een ander jaar nog eens. Op www.nachtzonderdak.nl/zwammerdam vind je de foto’s. Heb jij ook nog foto’s of filmpjes gemaakt? Stuur ze door aan jeugdwerk@pkn-zwammerdam.nl, dan zetten we die ook erbij.

Hartelijke groet,

Maartje, Enneke, Floor, Bas en Jan-Peter